Esittelyssä Susanna Paaso & Jaana Juntunen, Salon Enigma - Sumilayi Suomi

Esittelyssä Susanna Paaso & Jaana Juntunen, Salon Enigma

Lue kuinka kiharahiusta hoidetaan Helsingin yhdessä vilkkaimmista kiharakampaamoista, Salon Enigmassa. Tutustu kampaamon ammattilaisiin Susanna Paasoon ja Jaana Juntuseen.

Susanna perusti Salon Enigman vuonna 2019. "Kiharat hiukset ovat aina olleet inspiraation lähde minulle. Olen ollut kampaajana 8 vuotta ja tehnyt aina myös kiharoita, pelastukseksi tuli Curly Girl metodi, Sumilayin tuotteet ja monet muut CGA -brändit, joita käytän ja myyn kampaamossani. Olemme kiharaan hiukseen ja metodiin erikoistunut kampaamo Helsingissä. 90% asiakkaistamme ovat kiharapäitä."
Jaana on ollut kampaajana 9 vuotta ja aloittanut vuonna 2020 Salon Enigmassa. Hän on myös erikoistunut kiharoihin hiuksiin.

Millaisia hiustyyppejä asiakkaillanne on?

Yleinen hiustyyppi on ns. fine hair; suomalainen, skandinaavinen hius, jonka yksittäinen hius on ohut, mutta hiuksia on paljon. Latvat ovat yleensä kuivemmat.
Toinen yleinen hiuslaatu on paksu, kokonaan sileä hius tai coarse tyyppinen hius, joka kaipaa proteiinia.
Myös ns. afro-tyyppisiä hiuksia löytyy; hius on ohut tai paksu, yleensä todella kuiva joka ei kaipaa proteiniia vaan kosteutusta.
Sumilayi on myydyin brändimme, se sopii kaikenlaiseen hiukseen! Shampoo ei sovi afrolle proteiinin takia, mutta suomalaiseen hiukseen shampoo on täydellinen koska yleensä tyvi-hius on sileää ja menee ns. päätä myöten, joten shampoo antaa tarvittavaa kohotusta. Kosteuttava hoitoaine ja Leave-in ovat varmasti parhaimpia kosteuttavia tuotteita jota on tullut vastaan. Ja tietysti Sumilayin öljy lukitsee kosteuden hiukseen, ihana tämäkin tuote!
Satumainen muodonmuutos Salon Enigman ammattilaisten käsittelyssä!

Kysyimme, kuinka kiharat hiukset ja kiharan hiuksen hoito alkoivat kiinnostaa Susannaa ja Jaanaa. Susanna on tehnyt kiharahiuksisia asiakkaita aina, mutta tuotteet eivät ovat olleet kovin kelpoja. Kun CG-metodi tuli, hän innostui lisää. Jaana halusi uutta inspiraatiota työhön ja halusi kouluttautua kiharaan, tällä hetkellä he molemmat tekevät paljon kiharahiuksisia asiakkaita. Heiltä molemmilta löytyy oma luonnontaipuisuus ja molemmat hoitavat omia hiuksiaan kiharan hiuksen hoitotuotteilla.

Tarvitsevatko asiakkaidesi erilaiset hiustyypit erilaista hoitoa?
Kyllä! Kuiva hius tarvitsee kosteutta ja öljyjä lukitsemaan kosteutta ja antamaan kiiltoa, kun taas sileä hius kaipaa proteiinia ja kosteutta tasapainossa; tällaiset hiuslaadut eivät välttämättä tarvitse lisäkosteutta tai öljyjä ollenkaan.
Myös ilman lämpötila ja kosteus vaikuttavat suoraan hiuksen kosteustasapainoon ja sitä kautta pörröisyyteen. Me kerromme kampaamo-ajalla asiakkaalle hiustyypin, oikeat tuotteet hoitoa varten sekä tietysti menetelmät.

Miten suoran hiuksen hoitaminen eroaa kiharahiuksen hoitamisesta?

Tavallaan ei mitenkään mutta kiharapäät ovat innostuneet vegaanisista ja luonnonmukaisista tuotteista, kun taas suorahiuksiset käyttävät edelleen silikoneja ja sulfaatteja sisältäviä tuotteita. Suosittelen kaikille suorahiuksisille ehdottomasti samoja tuotteita. Eron huomaa melko nopeasti kun saa silikonit ja sulfaatit pois hiuksesta, ja hius alkaa pehmenemään. Suora hius ei tarvitse geelejä samalla tavalla kuin kiharahius, mutta esimerkiksi silikoniton ja sulfaatiton muotovaahto toimii, kuten myös proteiinihoito.

Voiko asiakkaallasi olla luonnonkihara hänen tietämättään?

Ehdottomasti, kaikki eivät tiedä onko heillä luonnonkiharaa kun hius kuivataan aina suoraksi. Alta voi paljastua luonnonkihara. Facebookin Curly Girl Suomi -ryhmästä löytyy hyvät ohjeet aloitukseen.

Parhaat kiharavinkkisi äideille ja isille joilla on kiharahiuksisia lapsia?

Paras vinkkimme on Sumilayin tuotteet käyttöön! Pois selvityssuihkeet jotka oikeasti takuttaa -Sumilayin Leave-in käyttöön, joka silottaa märkään hiukseen laitettuna ja harjattuna kiharan sekunneissa!

Kuinka käytät tuotteitamme työssäsi?

Käytämme melkein jokaiselle asiakkaalle Sumilayin tuotteita, päivittäin! Yleensä vaihteluksi jotain muuta jos asiakas on jo kokeillut tuotteitanne.

Kuinka sinulle pääsee hiushoitoon?

Meillä on ajat tosi buukattuja, ja aikaa voi joutua odottamaan monta kuukautta tällä hetkellä. Ajanvaraus löytyy kuitenkin netistä https://www.salon-enigma.net ja sieltä näkyy kaikki vapaat ajat. Peruutusjonoon pääset laittamalla viestiä salonenigmahelsinki@gmail.com. Puheluihin emme valitettavasti kerkeä vastaamaan kiireen vuoksi. Palvelemme vielä tällä hetkellä osoitteessa Uudenmaankatu 19-21, 00120 Helsinki, Finland.

Kotisivu www.salon-enigma.net

Instagram @salonenigma.suski ja @salonenigma.jaana

Facebook fb.com/salonenigma

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.