Esittelyssä Taina, Fanfaari, Sumilayi

Esittelyssä Taina, Fanfaari

Parturi-kampaaja Taina sekä hänen kampaamonsa Fanfaari ovat monelle kiharahiuksiselle asiakkaalle luottopaikka Tampereella. Blogissamme Taina kertoo omat vinkkinsä kiharan hiuksen hoitoon.

Fanfaari on maanläheinen, urbaani parturi-kampaamo Tampereen keskustassa. Tainalla on 13 vuoden kokemus kampaajan hommista. "Kiharan hoitoon ja leikkaukseen olen erikoistunut kahden vuoden ajan. Olen myös stailaaja sekä meikkaaja. Liikkeessä on myynnissä koruja, asusteita ja vaatteita."

Millaisia hiustyyppejä asiakkaillasi on?

Minulla käy paljon kiharahiuksisia sekä laineikkaita asiakkaita. Käsittelen
myös suoria hiuksia. Eli kaikenlaisia.

Kuinka kiharat hiukset ja kiharan hiuksen hoito alkoi kiinnostaa sinua?

Pidän luonnollisuudesta. Mielestäni hiukset ovat parhaimmillaan kun sen omaa
luonnetta korostetaan. On hienoa että katukuvassa näkyy monenlaisia tyylejä ja persoonia. Haluan kannustaa asiakkaita löytämään oman itsensä myös hiusten kautta. Kiharaa tukkaa ei mielestäni pidä suoristaa ja piilottaa, vaan tuoda se esiin hyvällä leikkauksella.

Hiushuone Fanfaari käyttää Sumilayin tuotteita työssään

Tarvitsevatko asiakkaidesi erilaiset hiustyypit erilaista hoitoa?

Totta kai! Pyrin siihen että hyllyssäni on kaikille hiuslaaduille sopivia tuotteita. Hius tarvitsee kosteutta ja proteiinia. Hiuksen rakenteen tuntee vain hiusta käsiteltäessä. Pelkkä ulkonäkö ei sitä kerro. Tuotteet eivät saa olla liian raskaita. Ja määrien kanssa pitää olla tarkka sillä hiusten pitää jäädä puhtaiksi, ilmaviksi, jänteviksi eli kauniiksi.

Miten suoran hiuksen hoitaminen eroaa kiharahiuksen hoitamisesta?

Kiharat hiukset ovat luonnostaan kuivempia kuin suorat. Joten ne kaipaavat
enemmän kosteutta. Kiharan hoito vaatii erilaisia tekniikoita jotta kiharasta saadaan kaunis. Monesti suoralle hiukselle riittää hoitoaine ja hiusten harjaus mutta kihara vaatii useinmiten syvempää kosteutusta, muotoilutuotteita sekä hellän kuivauksen.

Voiko asiakkaallasi olla luonnonkihara hänen tietämättään?

Voi olla, mutta kyllä asiakkaat yleensä sen tietävät. Monesti kuivauksen jälkeen asiakas saattaa huudahtaa; Oho, saako niistä näin kiharat! Joten oikeilla tuotteilla ja tekniikoilla on merkitystä.

Kiharahius Kampaamo Fanfaari
Parhaat kiharavinkkisi äideille ja isille joilla on kiharahiuksisia lapsia?

Käytä lasta jo pienestä pitäen kampaamossa jossa osataan laittaa kiharaa hiusta. Näin hän saa hoitovinkkejä hiuksillensa. Tärkeänä pidän myös sitä että hän oppii tykkäämään kiharoistaan alusta lähtien. Suosin ehdottomasti luonnonkosmetiikkaa lapsille ja nuorille.

Kuinka käytät tuotteitamme työssäsi?

Käytän tuotteita monessa tilanteessa hiuslaadusta riippuen, myös suoralle hiukselle. Shampoolla pesen, hoitoaineella puristelen ja hoidan märkää hiusta. Jätettävää puristelen ja lisäilen tarvittaessa. Öljyä käytän muotoilutuotteen seassa tai viimeistelyyn.

Kuinka sinulle pääsee hiushoitoon?

Nettisivuiltani on helppo varata aika. Siellä näkyy erikseen kiharan hiuksen
leikkuuvaihtoehdot. Yleensä ajan saa kahden viikon sisään.

Fanfaari, Verkatehtaankatu 11, 33100 Tampere

Kotisivu www.fanfaari.fi

Instagram: @fanfaari_taina

Facebook: @fanfaari