Pesupäivä Pesupäivä | Sumilayi Suomi Hiusvinkit ja -niksit joilla onnistut. Kihara | Afro | Laine | Suora blog

Pesupäivä

Tässä blogissa näytämme miten saat pesupäivänä hiukset korostetuiksi kiharaklumpseiksi. Tämä ohje sopii sekä laine että kiharahiukselle.

 

SUMILAYI PESUPÄIVÄ


Tarvitsemasi tuotteet:

Ooh So Soft Curls Shampoo
Ooh So Soft Curls Hoitoaine
Sumilayi Leave-in
Frizz Control Curly Gel
Bamboo & Broccoli Protection and Shine öljy

Voit ostaa nämä tuotteet nyt yhdessä setissä pakettihinnalla:
Care and Shine Kit

1. Shampoopesu

Tärkeintä on saada päänahka puhtaaksi. Levitä shampoo päänahkaan suippopäisellä annostelukorkilla. Voit käyttää hierontaharjaa shampoon vaahdotukseen; Pääset kätevästi hieromaan päänahan puhtaaksi samalla sitä virkistäen ja rentouttaen.

Hiukselle itselleen riittää usein pesuksi että huuhdellessa shampoovesi valuu niitä pitkin pois. Jos tiedät että hiuksesi ovat hyvin rasvaiset tai muuten likaiset, voit toki pestä suoraan hiusten pituuksiakin.

Mitä enemmän päässä ja hiuksissa on rasvaa, öljyjä tai likaa, sitä vähemmän shampoo vaahtoaa. Jos shampoo ei vaahtoa taikka vaahtoaa vain vähän ensimmäisellä pesulla, voit pestä toisen kierroksen.

 

2. Hoitoaine

Hoitoaineen käyttö on yksinkertaista. Levitä se koko hiuksen pituuteen. Voit harjata sitä levittääksesi sen tasaisesti. Anna vaikuttaa muutama minuutti ja huuhtele pois viileällä vedellä.

 

 3. Jätettävä hoitoaine

 

Levitä sopiva määrä hiuksiin jätettävää hoitoainetta sormilla haroen. Jos sinulla on paljon hiusta voit nostaa hiukset muutamalla pinnillä tai klipsillä päälaelle tehdäksesi tämän järjestelmällisesti osissa.

Mikä on sopiva määrä hiuksiin jätettävää hoitoainetta?

Ensimmäinen sääntö on, että älä käytä liikaa. Määrä voi vaihdella herneen kokoisesta nökäreestä puoleen desilitraan.

 • Ohut laineikas tai vain vähän kihara hius tarvitsee hiuksiin jätettävää hoitoainetta hyvin vähän, muutoin se jää herkästi liian painavaksi ja sitä kautta rasvaisen näköiseksi.
  • Voit käyttää ainetta kohdennetusti esimerkiksi latvoihin haarahiuksia torjumaan.
  • Fokuksessa on kuivan, sähköistyvän hiuksen torjuminen jolloin kiharat pääsevät muodostumaan klumpseiksi.
 • Jos sinulla on todella paljon hiusta, voi olla että tarvitset enemmän, jottei hius jää osittain kuivaksi.
  • Käytä ainetta sen mukaan että hiuksiin jää sopiva kosteutuksen tuntu. Ei ole pakko rajoittaa käyttöä vain herneen kokoiseen määrään.
 • Mitä tiukempi ja voimakkaampi kihara on, sitä enemmän rakenne pystyy kantamaan kosteutta, hoitoaineita ja öljyjä. Silloin keskitytään täysin kuivuuden poistamiseen. Esimerkiksi 4c afrokiharaan voi käyttää leave-inniä täysin ilman huolta hiuksen lässähtämisestä.

   4. Kihararyppäiden erottelu (= klumpsien erottelu)

  Hyvä tietää kihararyppäistä

  Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, kiharat ja laineet muodostuvat hiusryppäistä, jossa joukko märkiä hiuksia tarttuvat toisiinsa ja yhdessä kaartuvat muotoon. Tällaista hiusjoukkoa voidaan kutsua myös sanalla klumpsi (eng. curl clump).

   

  Kuivuessaan rypäs saa ilmavuutta ja kokoa (kuva alla). On tärkeää ettei rypästä kammata tai harota kuivana. Silloin erottelee hiuksia irti muodostelmasta yksittäisiksi lentäviksi hiuksiksi. Valmiisiin kuiviin kihariin voi toki lisätä ilmavuutta ja tekstissä on myöhemmin lisää siihen sopivista tekniikoista.

   

  Kihararyppäiden erottelutekniikka

  Erottele märät hiukset ryppäiksi jätettävän hoitoaineen lisäämisen jälkeen.

  Kun märkää hiusta nostelee, puristelee ja ravistaa se kuin itsestään erottuu ryppäisiin. Voit nostella sormin yksittäisiä ryppäitä selkeämmin erillisiksi.

  Jotkut tykkäävät tehdä tämän vaiheen pää alaspäin, jolloin hiukset pääsevät kokonaisuudessaan roikkumaan ja erottumaan selkeisiin ryppäisiin päälakea myöten.

   

   

  5. Geelin lisääminen

  Lisää geeli hiuksiin levittämällä se ensin käsiisi ja sitten sivellen, nostellen ja puristellen hiuksiin. Geeliä ei harjata eikä harota hiuksiin, jottei klumpsit avaudu/hajoa. Alla olevasta kuvasta näet mallia puristelusta, joka ei hajota klumpseja.


  6. Kuivaaminen

  Tässä vaiheessa ei käytetä pyyhettä laisinkaan.

  Voit antaa hiusten kuivua itsestään. Hiuksen muoto korostuu sen kuivuessa.

  Toinen mahdollisuus on käyttää hiustenkuivainta diffuuserin kanssa. Kuivainta ja diffuuseria käyttäessä anna hiusten roikkua alaspäin ja nostele niitä diffuuserilla. Nostelu puristaa sopivasti kiharan kaarta tiukemmaksi ja kuivaa muodon korostuneemmaksi.

  Alla olevasta kuvasta näet miten klumpsi on paksumpi kuivuttuaan.

   

  7. Kiillon ja ilmavuuden lisääminen

  Käytä öljyä sopiva määrä. Samoin kuin ylempänä jätettävän hoitoaineen kohdalla neuvottiin, määrä riippuu täysin siitä kuinka paljon hiuksesi rakenne voi kantaa öljyjä latistumatta.

  Voi olla ettet halua öljyä laisinkaan hiuksiin jos hiusten ilmavuus kärsii herkästi. Muutama tippa voi antaa haluamasi kiillon. Tiukkaan kiharaan öljyä voi lisätä reilusti enemmän.

  Levitä öljyä kämmenillesi ja puristele se hiuksiin haromatta.

  Ilmavuutta voit lisätä hiuksia puristellen ja nostellen, mutta ei haroen. Voit käyttää pään ylösalaisin ja ravistella hiuksia juurista, mutta älä kampaa tai haro.


  8. Nauti lopputuloksesta

  Hiuksesi ovat sinua varten ja voivat ilahduttaa myös ympäristöäsi. Pörröinen pää voi olla erittäin soma ja sinä kokonaisuutena määrität kunkin tyylin viehättävyyden. Esittelemällämme tekniikalla saat korostetut kiharat joiden muotoihin katse voi upota. Nauti itsestäsi juuri sellaisena kuin olet!

   

  15 kommenttia

  • Kiitos kaikille kommenteista ja arvontaan osallistumisesta! Voiton vei tällä kertaa blogin lukija ja kommentoija nimimerkillä Anu. Onneksi olkoon! Otimme sinuun yhteyttä sähköpostitse. Oikein ihania pesupäiviä kaikille!

   Sumilayi-tiimi
  • Hyvät ja yksityiskohtaiset ohjeet, kiitos :) Jäin miettimään, ettei(kö) ollenkaan plopata? Usein neuvotaan ploppaamaan.

   Satu-Anne
  • Kesästä lähtien olen käyttänyt teidän tuotteita luonnonkihariin hiuksiini. Olen tuotteisiin erittäin tyytyväinen.

   Paula
  • Ytimekkäästi tärkeitä seikkoja korostaen. Erityisesti tulin lukaisemaan ohjeen vielä omia hiuksiani silmälläpitäen: Tekniikassa ei ilmeisesti ole juurikaan parannettavaa vaan hiukseni ovat kertakaikkiaan vetelät ja hennot, jotta kunnon klumpsit syntyisivät. Kukapa olisi tyytyväinen karvoihinsa ;)

   Katte
  • Todella tarpeeseen tuli tämä ohje, kiitos.

   Tuija

  Jätä kommentti

  Huomaa, että kommentit tarkistetaan ennen niiden julkaisemista