Kiharan hiuksen pesupäivä -ohjeet

Pesupäivä

SUMILAYI PESUPÄIVÄ

Lue alta helpot pesupäivän ohjeet. Opit kuinka hoidat hiuksistasi esille korostuneen ja muodokkaan kiharan. Ohjeet sopivat sekä laineikkaalle että kiharalle hiukselle.


Tarvitsemasi tuotteet:

Ooh So Soft Curls Shampoo
Ooh So Soft Curls Hoitoaine
Sumilayi Leave-in
Frizz Control Curly Gel
Bamboo & Broccoli Protection and Shine öljy

Voit ostaa nämä tuotteet nyt yhdessä paketissa säästöhintaan:
Care and Shine Kit

Hiusten selvitys

Voit selvittää hiukset joko kuivana ennen pesua, taikka esimerkiksi märkänä hoitoaineen kanssa. Paras tapa riippuu hiuslaadustasi. Kokeile mikä sopii itsellesi parhaiten.

8 pesupäivän askelta ihaniin kihariin:

1. Shampoopesu

Shampoopesussa on tärkeintä saada päänahka puhtaaksi. Levitä shampoo märkään päänahkaan suippopäisellä annostelukorkilla. Voit käyttää hierontaharjaa shampoon vaahdotukseen; Pääset kätevästi hieromaan päänahan puhtaaksi samalla sitä virkistäen ja rentouttaen.

Useimmiten hiusta itseään ei tarvitse erikseen pestä, vaan pesuksi riittää, että huuhdellessa shampoovesi valuu niitä pitkin pois. Jos tunnet hiustesi olevan hyvin rasvaiset tai muuten likaiset, voit toki pestä suoraan hiusten pituuksiakin.

Mitä enemmän päässä ja hiuksissa on rasvaa, öljyjä tai likaa, sitä vähemmän shampoo vaahtoaa. Jos shampoo ei vaahtoa taikka vaahtoaa vain vähän ensimmäisellä pesulla, voit pestä toisen kierroksen.

 

2. Hoitoaineen käyttö

Hoitoaineen käyttö on yksinkertaista. Levitä se hiusten koko pituuteen, tyvestä latvaan. Voit harjata hiuksiasi levittääksesi hoitoaineen tasaisesti. Anna vaikuttaa muutama minuutti ja huuhtele pois viileällä vedellä. Puristele valuva vesi pois pyyhkeellä.

 

 3. Jätettävän hoitoaineen lisääminen

 

Levitä sopiva määrä hiuksiin jätettävää hoitoainetta sormilla haroen. Jos sinulla on paljon hiusta, voit nostaa hiukset muutamalla pinnillä tai klipsillä päälaelle tehdäksesi levityksen järjestelmällisesti osissa.

Mikä on sopiva määrä hiuksiin jätettävää hoitoainetta?

Sopivan määrän ensimmäinen sääntö on: Älä käytä liikaa. Määrä voi kuitenkin vaihdella herneen kokoisesta nökäreestä puoleen desilitraan.

 • Ohut laineikas hius tarvitsee hiuksiin jätettävää hoitoainetta hyvin vähän, muutoin se jää herkästi liian painavaksi ja sitä myötä rasvaisen näköiseksi.
  • Voit käyttää jätettävää hoitoainetta kohdennetusti esimerkiksi latvoihin haarahiuksia torjumaan.
  • Tarkoitus on kuivan, sähköistyvän hiuksen torjuminen jolloin kiharat pääsevät muodostumaan klumpseiksi.

 • Jos sinulla on todella paljon hiusta, voi olla että tarvitset jätettävää hoitoainetta enemmän, jottei hius jää osittain kuivaksi.
  • Käytä ainetta niin, että hiuksiin jää sopiva kostean tuntu. Käyttöä ei siis tarvitsee rajoittaa vain herneen kokoiseen määrään.

 • Mitä tiukempi ja voimakkaampi kihara on, sitä enemmän rakenne pystyy kantamaan kosteutta, hoitoaineita ja öljyjä ryhdikkäästi. Tiukan ja voimakkaan kiharan kohdalla keskitytään kuivuuden poistamiseen. Esimerkiksi 4c-afrokiharaan voi käyttää jätettävää hoitoainetta lähes rajoituksetta ilman huolta hiuksen lässähtämisestä.

  4. Kihararyppäiden erottelu (= klumpsien erottelu)

  Hyvä tietää kihararyppäistä

  Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, kiharat ja laineet muodostuvat hiusryppäistä, jossa joukko märkiä hiuksia tarttuvat toisiinsa ja yhdessä kaartuvat muotoon. Tällaista hiusjoukkoa voidaan kutsua myös sanalla klumpsi (eng. curl clump).

  Kuivuessaan rypäs saa ilmavuutta ja kokoa (kuva alla). On tärkeää, ettei rypästä kammata tai harota kuivana. Silloin erottelee hiuksia irti muodostelmasta yksittäisiksi lentäviksi hiuksiksi. Valmiisiin, jo kuivanneisiin kihariin voi toki lisätä ilmavuutta ja tekstissä on myöhemmin lisää tietoa siihen sopivista tekniikoista.

   

  Kihararyppäiden erottelutekniikka

  Erottele märät hiukset ryppäiksi jätettävän hoitoaineen lisäämisen jälkeen.

  Kun märkää hiusta nostelee, puristelee ja ravistaa se kuin itsestään erottuu ryppäisiin. Kun näet ryppäiden muodostuvan, voit nostella niitä sormin vielä selkeämmin erilleen toisistaan.

  Jotkut tykkäävät tehdä tämän vaiheen pää alaspäin, jolloin hiukset pääsevät kokonaisuudessaan roikkumaan ja erottumaan selkeisiin ryppäisiin päälakea myöten.

   

   

  5. Geelin lisääminen

  Lisää geeli hiuksiin kihararyppäiden erottelun jälkeen. Levitä geeli ensin käsiisi ja sitten sivellen, nostellen ja puristellen hiuksiin. Älä harjaa tai haro geeliä hiuksiin, jottei klumpsit avaudu/hajoa. Alla olevasta kuvasta näet mallin puristelusta, joka ei hajota klumpseja.


  6. Kuivaaminen

  Tässä vaiheessa ei käytetä pyyhettä enää laisinkaan.

  Voit antaa hiusten kuivua itsestään. Kiharan / laineen muoto korostuu hiusten kuivuessa.

  Toinen mahdollisuus kuivata, on käyttää hiustenkuivainta diffuuserin kanssa. Kuivainta ja diffuuseria käyttäessä anna hiusten roikkua alaspäin ja nostele niitä diffuuserilla samalla lämmintä ilmaa puhaltaen. Nostelu puristaa sopivasti kiharan kaarta tiukemmaksi ja kuivaa muodon korostuneemmaksi.

  Alla olevasta kuvasta näet miten klumpsi on paksumpi kuivuttuaan.

   

  7. Kiillon ja ilmavuuden lisääminen

  Öljyllä saat hiuksiisi lisäkiiltoa. Käytä öljyä sopiva määrä. Samoin kuin ylempänä jätettävän hoitoaineen kohdalla neuvottiin, määrä riippuu täysin siitä kuinka paljon hiuksesi rakenne voi kantaa öljyjä latistumatta.

  Voi olla ettet halua öljyä laisinkaan hiuksiin, jos hiusten ilmavuus kärsii herkästi. Muutama tippa voi antaa haluamasi kiillon. Tiukkaan kiharaan öljyä voi lisätä reilusti enemmän.

  Levitä öljyä kämmenillesi ja puristele se hiuksiin haromatta.

  Ilmavuutta voit lisätä hiuksia puristellen ja nostellen, mutta ei haroen. Voit käyttää pään ylösalaisin ja ravistella hiuksia juurista, mutta älä kampaa tai haro.


  8. Lopputuloksesta nauttiminen

  Hiuksesi ovat sinua varten, mutta voivat ilahduttaa myös ympäristöäsi. Pörröinen pää voi olla erittäin soma ja sinä kokonaisuutena määrität kunkin tyylin viehättävyyden. Esittelemällämme tekniikalla saat korostetut kiharat joiden muotoihin katse voi upota. Nauti itsestäsi juuri sellaisena kuin olet!