SUMILAYIN MONIKÄYTTÖISET ÖLJYT HIUKSILLE JA IHOLLE - Sumilayi Suomi

SUMILAYIN MONIKÄYTTÖISET ÖLJYT HIUKSILLE JA IHOLLE

3 kommenttia
Rakastan öljyjä! 

Sisäisiä, ulkoisia, tuoksuvia ja vähemmän tuoksuvia 🥰🥰 Käytän öljyjä arjessani kaikissa muodoissaan päivittäin ja niitä kulkee vaihteleva combo aina mukana myös reissuissa.

Mukavaa on se, että kaikki erilaiset öljyt ovat yhdisteltävissä. Voin esim. tehdä kylmäpuristetun kookosöljyn ja eteeristen öljyjen kanssa tuoksuvan, hoitavan sekoituksen hiuksilleni ja vartalolleni, käyttää Sumilayin öljyjä laimennettuna vaikkapa hyvän oliiviöljyn seassa ihoani hoitamaan tai sekoittaa niihin eteerisistä öljyistä muutamia tippoja lisäämään tuoksua ja vaikutusta. Voin myös yhdistellä näitä Sumilayin öljyjä keskenään. Arvostan suuresti monikäyttöisyyttä!


Tässä kirjoituksessani jätän kaiken muun ja keskityn ainoastaan näihin Sumilayin öljyihin. Käytössäni on kaikki viisi erilaista ja kaikista pidän todella paljon. Vaikka Sumilayi keskittyy tuotevalikoimallaan hiuksiin, on näistä öljyistä kerrottaessa kuitenkin lähes pakko avata myös muita käyttötarkoituksia. Liian paljon hyvää menisi sinulta muuten ohi. Mukava oli huomata verkkokaupassa, että jotain hiuksiin liittymätöntä tuotekuvauksiin oli päässyt sielläkin. Hyvä niin!

Sumilayin öljyt

Kaikki loistavat öljyt samassa kuvassa rakastamieni kivien keskellä


Öljyjä on viittä erilaista:

 • Oh So Soft Curls oil treatment with citrus fruit oils
 • Argan oil, organic
 • Castor oil, organic
 • Broccoli & Bamboo hair protection and shine oil
 • Sweet Rosemary balancing scalp oil

 • Kaikki öljyt ovat samankokoisissa 50 ml:n lasipulloissa. Osassa on pipetti-, osassa pumppukorkki. Itse pidän pipettikorkista enemmän, saan sen kanssa helpommin annosteltua sopivan määrän öljyä. Riisiniöljyn kohdalla en ole vielä keksinyt, mikä sille parhaiten toimisi. Nyt siinä on pumppukorkki, mutta öljy on niin paksua, että pumppu ei oikein toimi. Avaan tuotetta käyttäessäni korkin kokonaan ja valutan öljyä pumpun varresta. Voi olla, että pipettikorkkikin menisi tukkoon paksusta öljystä. Öljy itsessään on kuitenkin niin hyvää, etten anna korkkiasian haitata.


  Käyn läpi kaikki öljyt yksitellen, niin näet miten moneen ne käyvät. Osa asiasisällöstä on Sumilayin verkkokaupasta, osan olen etsinyt muualta. Yhdistän tekstiin myös paljon omia kokemuksiani.

  Disclaimer: Mitkään kirjoittaminen asiat eivät ole tarkoitettu otettavaksi lääkinnällisinä ohjeina, tai edes -neuvoina, eikä niiden ole tarkoitus korvata kenellekään määrättyjä lääkkeellisiä hoitoja. Kiitos 💓

  Ooh So Soft Curls Öljy

  OH SO SOFT CURLS, korjaava öljyhoito sitrushedelmäöljyillä


  Tämä miedosti sitruksisen tuoksuinen öljy on sekoitus useasta hyvää tekevästä öljystä. Pohjana toimivat:

  • Rypäleensiemenöljy
  • Jojobaöljy
  • Aringonkukansiemenöljy,

   joilla kaikilla on pitkä lista hyötyjä niin hiuksille, kuin ihollekin. 

   

  Rypäleensiemenöljy estää hiusten harmaantumista, kosteuttaa, antaa lämpösuojaa, on hypoallergeeninen (eli käy lähes kaikille), yksi harvoista öljyistä joka läpäisee hiuksen ja sitä kautta vahvistaa hiuksia vieläkin tehokkaammin. 

  Jojobaöljy estää hiusten harmaantumista, pitää hiuspohjan ja ihon ravittuna ja kosteutettuna sekä lisää kiiltoa. Päinvastoin kuin rypäleensiemenöljy, jojobaöljy ei tunkeudu hiukseen, vaan peittää sen sulkien hiussuomut ja näin ollen toimii rypäleensiemenöljyn kanssa oikein hyvin yhdessä.

  Auringonkukansiemenöljyn oleiini- eli öljyhappo estää hiusten haaroittumista, öljy antaa kiiltoa ja hoitaa hiuspohjaa. Lisäksi öljyn E-vitamiini toimii antioksidanttina niin hiuksille, kuin ihollekin. Öljyn linolihapon on sanottu kontrolloivan talituotantoa, joka sekin on sekä hiuksille, että iholle mukava ominaisuus. Itse olen varsin hyvin CG-vuosieni aikana huomannut, miten tasapainoa tuo nimenomaan se, ettei "rasvasta" pyritä eroon, vaan hyödynnetään sen ominaisuudet. 


  Tässä öljysekoituksessa on mukana sitrusöljyjä; tuoteselosteessa kerrotaan sitruuna- ja appelsiiniuutteista, sekä appelsiininkuoriöljystä. Tutkin näitä valoherkkyyden kannalta ja lukemani perusteella uutteet, sen enempää kuin appelsiininkuoriöljykään (makeasta appelsiinista) olisi valoherkkyyttä aiheuttavia. (Toisin kuin esim. sitruuna kylmäpuristettuna ja hapan appelsiini.) Kannattaa kuitenkin aina (muutenkin) testata uusia öljyjä pienemmille alueille selvittääkseen mahdolliset herkkyydet. 

  Sitrukset ovat vaikutuksiltaan antimikrobisia ja antioksidanttisia, joten niitä kannattaa suosia sisäisesti ruoissa ja juomissa, sekä ulkoisesti vaikkapa tämän öljyn muodossa.


  Lisänä öljyhoitosekoituksessa on mustikka-, sokeriruoko- ja vaahterauutteita. Ne vielä tukevat muiden öljyjen vaikutuksia poistamalla hiusten pörröisyyttä ja pehmentämällä niitä.


  Oh So Soft Curls-öljy oli ensimmäinen Sumilayin öljytuotteista ja ihastuin siihen heti. Hiukseni ovat, niin kuin olen jo aiemmin kertonut, varsinaiset diivat. Tästä johtuen puolikin tippaa väärällä hetkellä hiuksiin hierottuna saa aikaan enemmänkin katastrofin, kuin mitään hyvää. Olen kuitenkin oppinut paljon hiusteni sielunelämää ja löytänyt tasapainoa olemalla hyvin varovainen ja maltillinen. Hieman haastavaa, sillä haluaisin käyttää tätä(kin) öljyä paljon ja useasti 😀 Ennen muiden öljyjen tuloa valikoimiin, käytin tätä castin puristeluun korkeintaan kaksi tippaa kerrallaan käsiini hierottuna. Pehmensi todella mukavasti hiuksia. Käytin öljyä myös iholleni - kasvoille ja kaulalle lähinnä, mutta arganöljyn tultua valikoimiin siirryin käyttämään enemmän sitä.


  Voit käyttää tätä sekoitusta öljyhoitona, jolloin kannattaa hieroa öljyä ihan reilusti päänahkaan ja myös sieltä pituuksiin ja antaa hoidon vaikuttaa vaikka yönkin yli. Pesuun käytän itse tämän jälkeen CG-sopivaa shampoota hoitoainepesua ennen saadakseni öljylähmän kunnolla pois hiuksista. Yhtä hyvin voit myös käyttää vain muutamia tippoja kerrallaan joko pyyhekuiviin tai kuiviin hiuksiin.


  Yleellinen Sumilayi Arganöljy

  ARGANÖLJY, luomu


  Huikea hoitoöljy, jota voi oikein mainiosti käyttää sekä hiuksille, että iholle. Arganöljyssä on jotain todella ylellistä ja vaikka sanoin jättäväni tästä tekstistä kaiken muun pois, en malta olla sanomatta sekoituksesta, jota rakastan: muutama tippa arganöljyä ja siihen tippa eteeristä frankincense-öljyä on saanut minut tuntemaan itseni vähintäänkin Kleopatraksi 😍😍


  Tämä öljy imeytyy loistavasti ja tuntuu lähes siltä, että se häviää. Pieni määrä käytössä riittää silti pitkälle. Hiuksille käytettynä öljy lisää kiiltoa ja pehmeyttä. Sen E-vitamiini ja antioksidantit kosteuttavat, vahvistavat ja suojaavat auringon hiuksia haalistavalta vaikutukselta. Sopii erinomaisesti castin poistamiseen, jos käytät geeliä castin aikaansaamiseksi hiustesi hoidossa. Voit hyvin sekoittaa arganöljyä myös hoitoaineesi sekaan ja nauttia sitä kautta öljyn hyvää tekevistä vaikutuksista.


  Arganöljyssä, niin kuin auringonkukkaöljyssäkin on sekä linolihappoa (omega-6), että oleiini-, eli öljyhappoa (omega-9), jotka auttavat kuivaan ihoon ja ihottumiin, psoriasiksen ja kuitenkin myös akneihoon. Nämä rasvahapot eivät tuki ihohuokosia, ne vahvistavat solukalvoja, estävät juonteiden syntyä ja tasoittavat jo syntyneitä. Molemmat ovat anti-inflammatorisia, eli hillitsevät tulehdusta. Toinen näistä rasvahapoista tunkeutuu syvälle ihoon (oleiinihappo) ja toinen hoitaa ja suojaa pintaa (linolihappo).


  Monikäyttöinen öljy toimii edellä kerrottujen lisäksi kuiville kantapäille, raskausarville, huulia ja kynsinauhoja pehmentämään, hiuksille yliyön tehohoitona ja haaroittumisen estäjänä. 

  Niin kuin huomaat, voit todellakin käyttää öljyä päästä jalkoihin 🥰 Kun öljy vielä sopii herkällekin iholle, on se aika lailla täydellinen! Itselläni tämä on näistä viidestä öljystä vähiten hiuskäytössä ja enemmänkin ihoöljy.


  Risiiniöljy

  RISIINIÖLJY, luomu


  Risiiniöljystä itselleni tulee väkisinkin aina mieleen sen vatsaan liittyvät vaikutukset. Tämä "entisajan konstina" tunnettu käyttötarkoitus kohdistui ummetuksen hoitoon ja on takuulla pelastanut lukuisat kurjalta kärsimykseltä. Nyt puhun kuitenkin ainoastaan risiiniöljyn ulkoisista käyttötavoista ja sen monista loistavista hyödyistä.


  Riisiniöljystä riittää kerrottavaa. Oli kyseessä hiukset, iho, kynnet, ripset tai kulmat, on sen käytöstä iloa! Se sopii mainiosti herkällekin iholle, joka entisestään lisää käytön ja käyttäjäkunnan laajuutta.

  Jos haluat vahvistaa, tuuheuttaa, kasvattaa ja ravita hiuksia ja hiusjuuria, ripsiä, kulmia, (miehen 😉) partaa, valitse risiiniöljy jopa päivittäiseen käyttöön. Samalla kun öljy tekee tuota työtään, pitää se myös kaikki edellä mainitut pehmeän tuntuisina. Tämä pätee sen käyttöön myös ihon hoidossa. Kannattaa kokeilla vaikkapa kuiville huulille, kynsinauhoille ja kynsille, kiristäville arville, kuiville kantapäille ja kyynärpäille. 

  Antibakteeriset vaikutukset auttavat entisestään, hillitessään bakteerien kasvua halkeilevalla, tai muuten ärtyneellä ihoalueella. Toimii siis erinomaisesti myös muutenkin haastavissa ihoasioissa, kuin vain kuivuuden torjunnassa. 


  Tämä öljy on paksua, niin kuin aiemmin jo mainitsin. Pumppupullon käytössä on tästä syystä hieman haasteita, mutten itse koe millään lailla työlääksi avata kierrekorkki ja pudottaa öljyä kädelle pumpun varresta. (Käyttäjäystävällisyyden kannalta joku toisenlainen pullo ehkä kuitenkin olisi parempi.) Vaikka risiiniöljy on todella paksua, ei se silti ole lainkaan öljyistä. Tämän huomaa hiuksissa hyvin kun olen käyttänyt sitä tyvihoitona ja pessyt sen jälkeen: hiuspohja ei tunnu pesun yhteydessä sellaiselta lähmäiseltä, niin kuin monen muun öljyn jälkeen ja se on helppo pestä pois (itse käytän silti pienen määrän "kiharayhteensopivaa" shampoota).


  Risiiniöljyn sisältämät rasvahapot toimivat luontaisina humektantteina, eli ne tukevat sitä kautta myös kosteuden sitomista iholle ja hiuksiin, mutta lisäksi kosteuden säilymistä. Kun haluat siis kosteuttaa ja myös kosteuden lukittuvan mahdollisimman pitkäksi aikaa, käytä risiiniöljyä. 

  Voidaksesi levittää öljyä helpommin kasvojen tai vartalon iholle, voit laittaa sitä jonkun ohuemman voiteen sekaan. Hiuksille sama juttu, voit sekoittaa risiiniöljyä johonkin toiseen öljyyn (esim. kookos-,tai jojoba-öljyyn), jos levittäminen tuntuu hankalalta.


  Öljyn E-vitamiini toimii mm. puskurina vapaita radikaaleja vastaan (iholla, sekä hiuksissa) ja proteiinit vahvistavat hiuksia.


  Käytän ripsien tyveen ja kulmakarvoille kasvua vahvistamaan ja sipaisen usein iltaisin hiusrajaan pari tippaa. Pesupäivinä muistaessani laitan sweet rosemary-öljyn kanssa yhdessä hiuspohjaan vaikuttamaan. Loistava öljy kaiken kaikkiaan!


  Sumilayin upea Parsakaali ja Bambu Öljysekoitus

  PARSAKAALI & BAMBU hiuksia suojaava ja kiiltoa lisäävä öljy


  Jälleen upea öljy! Tai paremminkin öljysekoitus. Huomaan, että öljyt todella ovat lähellä sydäntäni, sillä tästä on tulossa varsin pitkä kirjoitus 😀😉


  Öljy koostuu useammasta öljystä. Jo aiemmin mainituista:

  • auringonkukansiemenöljystä 
  • arganöljystä 
  • safloriöljystä (paljon samoja hyviä ominaisuuksia, kuin näissä muissakin)

  Lisäksi: 

  • kylmäpuristamalla saadusta parsakaalinsiemenöljystä
  • bambusta uuttamalla saadusta öljystä

  Yhdessä nämä (laventelia vielä lisänä mietoa tuoksua tuomaan) rakentuvat kokonaisuudeksi, josta minun näppini eivät pysy irti! Kaikista näistä viidestä öljystä tätä käytän määrällisesti eniten. 


  Parsakaalinsiemenöljy tuo tälle sekoitukselle sen huikean silikonimaisen rakenteen. Hiuksille sipaistuna jo yhdellä tipalla saa ihan mahtavan kiiltävän, silkkisen tuloksen! Ihan käsittämätöntä. Se on tämän öljyn ominaisuus, jota toki voidaan hyödyntää juurikin silikonin sijaan esim. CG-metodissa, jossa jätetään silikonien käyttö pois hiustuotteissa.

  Öljy helpottaa hiusten kampaamista, mutta samalla myös vahvistaa ja suojaa hyvin. Se on kevyt ja imeytyy loistavasti, eikä jätä öljyistä pintaa (toki vähän kerrallaan käytettynä! Kaikki öljyt ovat rasvaisen tuntuisia jos niitä oikein innostuu lotramaan 😊)

  Parsakaalinsiemenöljyn rasvahappokoostumus on erinomainen sisältäen sekä omega-9, -6 ja -3 rasvahappoja ihon ja hiusten ja hiuspohjan hyväksi. Sen vitamiinit suojaavat myös esim. auringon UV-säteiltä. 


  Bambusta uutettu öljy on hyvin piioksidipitoinen ja sen avulla huolehtii hiusten elastisuudesta. Huomaat säännöllisellä käytöllä ehkäpä siksi hiusten katkeilevan vähemmän ja saavan vahvuutta ja jäntevyyttä. Hiuspohjan haasteisiin, kuten ihottumiin saat tästä myös apua.


  Öljysekoitusta voit hyvin käyttää sellaisenaan tipan tai pari latvoille, tai koko hiusten pituudelle. Aloita aina kokeilut pienellä määrällä: lisää saa aina laitettua, mutta pois saat vain pesemällä! Kokeile myös sekoittaa hoitoaineeseesi, tai hiusnaamioosi niin saat vielä enemmän tehoa ja vaikutusta.


  Käytä vahingoittuneille ja kuiville hiuksille, rakennetta ja jäntevyyttä kaipaaville hiuksille, kiiltoa halutessasi ja suojaa tarvitessasi. Voit käyttää lisäksi hiuspohjaa rauhoittamaan ja sekä hiuksia, että hiuspohjaa kosteuttamaan. 


  Iholle käytettynä saat apua juonteiden "kurissa pysymiseen", öljy auttaa pitämään mineraaleja ihossa ja vahvistaa kollageeneja, joista me j o n k u n  v e r r a n yli kolmekymppiset 😂🥰😉 mielellään pidämme kiinni! 

  Toki myös vartalon iholla öljy rauhoittaa ihottumia ja esim. höyläämisen ikäviä näppyjä, sekä psoriasista. Kokeile sipaista tuoreita arpiakin pehmentämään.


  Itse käytän tätä vaihdellen arganöljyn kanssa aamuin, illoin kasvoille. Jätän kasvoille ja kaulalle hieman kosteutta pesun jälkeen ja hieron niille pari tippaa. Superhyvän tuntuisia molemmat! Hiuksiin laitan pesupäivinä kun olen saanut kiharat kuiviksi. Se pehmeän silkkinen tunne, joka öljystä tulee on aivan ihana!


  Sumilay Sweet Rosemary hiuspohjaa tasapainottava öljy

  SWEET ROSEMARY hiuspohjaa tasapainottava öljy


  Monia loistavia aineosia sisältää tämäkin sekoitus. Aiemmin mainituista:

  • Jojobaöljy

  Ja lisäksi:

  • Neemöljy
  • Teepuuöljy
  • Rosmariiniöljy ja vielä hieman piparminttu- ja laventeliöljyjä

  Neemöljy on itselleni kaikista öljyistä vierain. Käyttökohteiden lista on silti tälläkin öljyllä pitkä hiuksista ihoon ja kodista puutarhaan.

  Hiuspohjaan käytettynä se tasapainottaa ja rauhoittaa punoitusta, kutinaa, ihottumia ja tulehdustiloja. Vähentää myös sieni-infektioita sekä hilsettä hiuspohjassa. Päätäit eivät myöskään pidä neemöljystä! 

  Neem edistää hiusten kasvua ja ehkäisee hiustenlähtöä ja voi hillitä hiusten harmaantumista.


  Teepuuöljy on lapsuudesta asti tuttu. Silloin sen haju lähinnä ärsytti ja sai julkaisemaan: "miksi äiti, miksi?" 😅 mutta nyt sen tuoksu ja huikeat ominaisuudet koukuttavat. Teepuuöljy sopii hyvin erilaisiin infektioihin (mm. sieni-infektioihin) ja tulehduksiin. Toimii siis mainiosti hiuspohjan haasteissa. Tämäkin öljy sekä ehkäisee hiustenlähtöä että kiihdyttää hiusten kasvua, eikä tästäkään öljystä päätäit pidä.

  Jos hiuspohja on huonossa kunnossa, saattavat karvatupet tukkiutua ja siihen teepuuöljy myös auttaa puhdistavana öljyjä.


  Rosmariinia on käytetty pitkään hiuspohjan ongelmissa, esim. edistämään verenkiertoa, mutta myös sen hiusten kasvua nopeuttavien ominaisuuksiensa vuoksi (uskoisin, että verenkierto ja kasvu kulkevat käsikädessä). Riippuen mistä hiustenlähtö tai -ohentuminen johtuvat, voi rosmariini potentiaalisesti auttaa "hyvinkin hyvin". Pikakeino rosmariiniöljyn lisääminen hiusrutiineihin ei kuitenkaan ole, vaan se vaatii sitoutumista, säännöllisyyttä ja pitkäjänteisyyttä…Niin kuin toki muidenkin öljyjen käyttö kasvun edistäjänä vaatii.

  Loistavaa on se, että tässä sekoituksessa on niin monia samaa asiaa tukevia aineosia lempeän tuoksuisessa "paketissa." Lisää kummasti innokkuutta käyttää sitä.


  Iholle käytettynä sweet rosemary-sekoitus toimii yhtälailla tulehdustiloja, ihon hilseilyä ja sieni-infektioita tasoittamaan. Verenkiertoa edistävän vaikutuksen vuoksi kannattaa testata vartalon selluliittiinkin. 

  Mariian blogi Sumilayin tuotteista

  Hiuspohjassa sweet rosmary-sekoitusta yhdessä risiiniöljyn kanssa


  Tämän kieli poskessa ja öljyt hiuksissa-kuvan myötä olen päässyt loppumetreille öljysaagassani.

  Kertakaikkisen loistavat ovat nämä Sumilayin öljyt ja voin niitä lämmöllä suositella jokaiseen kotiin, riippumatta siitä minkä ikäisiä, kansallisuuksisia ja hiuksisia ihmisiä taloudessa asustaa. Nämä öljyt ovat kaikille ❤️


  Nauti keväästä, kesän ajatuksesta ja olemassaolostasi!

  Mariia 🥰


  3 kommenttia

  Anu
  Anu

  Kiitos vinkeistä! Risiiniöljyä käytän ripsissä ja teepuuöljy on vanha tuttu mutta nuo muut ovat vähän vieraampia minulle. Täytyypä tutustua niihin paremmin.

  Sumilayi-tiimi
  Sumilayi-tiimi

  Hei, Pääset ostamaan oljyjä sivun yläpalkista olevasta linkistä: Tuotekategoriat

  Seija uotila
  Seija uotila

  Mistä näitä öljyjä saa ostaa.

  Jätä kommentti

  Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen kuin ne julkaistaan

  Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.